Спокуса втратити здобуте

Інші дописи автора

        Спокуса втратити здобуте

        Великий піст прямує до свого логічного завершення. Незабаром – Страсний Тиждень і довгоочікуваний Великдень.

        Так чи інакше, християнин, як правило, в часі Великого посту старається виконати ті постанови, які собі постановив: чи молитовні, чи обмеження в їжі, чи в стосунках з ближніми або дальніми, чи це все разом і навіть більше.

        Кожен і кожна за своєю спроможністю.

        Неважливо, що кому вдалося, хто скільки разів падав і піднімався, до Великодня усі ми приходимо духовно мобілізовані. Можна сказати, в певному духовному тонусі. Саме цей стан дозволяє нам глибше пережити Христове Воскресіння, щороку наче заново. І це чудово.

        Але разом з тим з’являється велетенська спокуса сприймати Пасху як певний фініш моїх старань у стосунках з Богом. Навіть якщо я глибоко переживаю радість Воскресіння Христа, це аж ніяк не є запобіжником реалізації цієї спокуси.

        Варто бути пильним. Якщо моя молитва нарешті стала постійною і регулярною, нехай такою залишається надалі.

        Якщо вдалося прочитати всі Євангелія – супер, далі є Діяння, Послання, Одкровення і цілий Старий Завіт.

        Якщо я навчився бути поміркованим у їжі, та ще й узвичаїв ранішню зарядку, нехай це піклування про тіло увійде в добру звичку.

        Можливо, хтось перестав гаяти час в соціальних мережах? Або викинув з лексикону матірщину? Чи перестав халявити на роботі? Або став/стала уважніший/уважніша до дружини/чоловіка? Цей список можна продовжувати безкінечно.

        Не важливо, в яких ділянках життя вдалося з Божою допомогою щось поправити. Найважливіше тепер – це все не втратити за кілька днів під приводом того, що, мовляв, піст закінчився, тепер можна все.

        Зовсім не йдеться про те, щоб і надалі постити. Просто те, що довго і старанно здобувається, можна миттєво втратити. Будьмо пильні.

         

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора